Здравейте,
Очаквайте в блога най-актуалната информация относно екипирането на спортни маршрути в България-снимки,схеми,категории,коментари,катерене.

вторник, 13 декември 2011 г.

Boulder crushing competition 2011 - елате да се разкършим

Ето, че не остана време и до таз годишното боудър смазване.

Боулдър надахвацията и тази година ще е на ниво имайки впредвид хората, които ще участват в реденето на маршрутите.Емката, Бай Илиян, Гецата, Савата, Тодор Джамбазов, Стефото, Михалака, все имена доказали се, че могат да правят атрактивни маршрути.




Струва ми се, че освен балансови изпълнения ще има и мръсно пречупване и големи скокове.Всичко това обаче ще се разбере в Събота на 17.12.2011 в Зала Gravity . Елате за да видите:)))





Програма

9.00 – 10.00 записване и брифинг.
10.00 старт на квалификации, едновременно мъже и жени.
16.00 начало на финалите.
21.00 награждаване на победителите.

Регламент

Състезанието ще се проведе в дисциплината болдер, за мъже и жени. Ще има квалификации и финал, в който ще участват по 8 състезатели с най – добър резултат,
мъже и жени.

1. Квалификациите ще се проведат по 5 маршрута различни за мъже и жени. Състезателите ще катерят по двойки, които ще се определят чрез жребий всяка двойка ще има по 10 минути на маршрут. Реда за стартиране ще се определи също чрез жребий. В квалификациите мъже и жени ще катерят едновременно.

2. Финала ще се проведе по 5 маршрута отделно за мъже и жени. Състезателите ще катерят по двойки, определени с жребий. Ще се катерят едновременно по 4 маршрута, като реда за стартиране ще се определи също с жребий. Всяка двойка ще има по 10 мин. на маршрут. След, като всички двойки изкатерят четирите маршрута в същия ред ще катерят петия маршрут. Ще се проведат първо финалите за жени, след това за мъже.

3. Оценяването ще става по брой изкачени маршрути и брой опити на маршрут за всеки от състезателите. Няма да има бонус хватки /зони/.

4. Ако от първо до трето място има състезатели с равен резултат ще се проведе супер финал по нов маршрут с лимит от време 3 мин. За резултат ще се зачита всяка овладяна хватка и брой опити.

5. Официални оплаквания и контестации ще се приемат от арменския поп ☺)

Организаторите си запазват правото да променят реда за провеждане на
квалификациите спрямо броя участници. Ако такива промени възникнат, състезателите
ще бъдат уведомени преди започване на състезанието.

Важно !!!

Участието в това състезание е доброволно. Организаторите не носят отговорност
за повреди засягащи физическото и психическото състояние на състезателите,
както и тяхното его и репутация ☺ ☺ ☺

С уважение : Екип GRAVITY

Няма коментари:

Публикуване на коментар