Здравейте,
Очаквайте в блога най-актуалната информация относно екипирането на спортни маршрути в България-снимки,схеми,категории,коментари,катерене.

неделя, 19 декември 2010 г.

Boulder crushing competition или Голямото боулдър разбиване

"Голямото боулдър разбиване" се оказа доста успешен формат на състезание, съчетавайки така познатият, депресиращ и закостенял състезателен стил с изпитаното хиляди пъти по време на тренировка айляшко чувство, разцъквайки боулдърчета с приятели на фона на нечовешка музика.Определено второто ме мотивира много повече!
Но да се върнем на темата!Личеше си, че екипът на "Bonsist climbing"(Емката,Мишо,Савата,Стефото,Гецата,Васо,Пламбини,Тути,Злати,ще ме извините,ако съм пропуснал някои)бяха вложили всичката си енергия.Маршрутите бяха много добре обмислени и най-важното-съобразени с нивото.За доброто настроение на публиката се грижеха готините водещи от бар "Петък", Радо Малкият и Владо Тавата,подгрявани от мацка ди джей.Осветлението също беше ефектно,а на видео стената постоянно се въртяха клипчета с катерене.


Тавата и Малкия

Първи започнаха жените. Радка Петкова се изтреля на първа позиция, след като премина пет от шесте боулдъра, а малката Влада обра овациите след балансовото си изпълнени по четвърти маршрут.

Рачето

Малката Влада

Най успорвано беше третото място-между Влада и Петя, за което съдиите откриватели подредиха отделен маршрут.Крайното класиране при жените е 1.Радка Петкова 2.Мила Гордеева 3.Петя Гърбова 4.Влада Маринова



При мъжете интригата се задържа до последно.Бяхме разпределени по двойки чрез жребий на пет маршрута,като на всеки 10мин ги сменяхме.Мои партньор беше верният войн Румен Нешев.Първите три маршрута успях да ги мина раздавайки се до последно.На четвърти тръгнах много уверено,но малко засуетяване ме лиши от възможността да го мина.След това умората започна да си казва думата и темпото ми значително падна.Пети боулдър беше с най-пинизчийскиото тръгване от всички.Трудността му идваше не от стискането на хватката, а от свръх концентрацията която трябва да запазиш до последно,промъквайки се бавно към следващата.Мъка!!!Единствено безсмъртния Калин Гърбов успя да направи ТОР.

Калинари

Последният, шести боулдър беше тотално различен.Много обли хватки за начало,трудно прехвърляне към винкел и измъчено извличане по него за финал.Първи стартираха двойката Танасис и Кирцата.Именно Танасис успя първи да измисли как става и да покаже на всички останали.Въпреки това имаше само няколко успешни опита по него,което показва и сериозността на маршрута.

Танасис и Кирцата

Крайното класиране при мъжете е:1.Бойко Лалов 2.Калин Гърбов 3.Ивайло Радков-Фазата4.Никола Петров-Кайцата



Всичко това нямаше да се случи без фирмите подкрепили състезанието.Respect!!!
Namaste,
XcoSport,
X-events,който предаваха на живо финалния кръг и естествено домакините-зала за катерене "Gravity" в спортен комплекс"Бонсист"
А тук може да видите снимките на Бат Любо от състезанието

Няма коментари:

Публикуване на коментар