Здравейте,
Очаквайте в блога най-актуалната информация относно екипирането на спортни маршрути в България-снимки,схеми,категории,коментари,катерене.

неделя, 25 април 2010 г.

Рибарица и Враца

Последните посещения на Рибарица бяха много сполучливи,което се дължи най-вече на добрата работа в екип.Може да се каже ,че "сектора с червата"е почти готов.Последните три линии,който разработихме с Кирцата и Явката са в лявата част на сектора.Работата по тях беше доста тежка,поради лошите метеорологични условия и чистенето на горния пояс над маршрутите.В крайна сметка използвахме генератора на max.и успяхме да направим дупките за клиновете и на трите маршрута.Ето и новата скица и малко снимки от екипирането:1.Хирошима 8а?
2.Имане 7c+?
3.Шато Карнобат 6c
4.Ребрарица 7b
5.Отбор калфи 7b
6.Козодой 7с
7.Кинг Конг 8а
8.Козаностра 8b?
9.Окото 7b
10.Небесно куку 7с+


Другото маняшко място на което бях е Враца.Въпреки,че там се катери и се правят премиери от десетилетия,потенциалът продължава да бъде голям.
Скалите,на които се спряхме, местните ги наричат "Сините стеги"(прев. "Сините отвеси"),а ние спокойно можем да си ги прекръстим на надвеси.За първи път потенциалът им е забелязан от Митко Цолов.Масива е разположен под"Згориградската стена" и е дълъг няколко стотин метра.Най-дясната част е висока около 40м,а именно там ще са и високите категории.Синьо-оранжевите течове по скалата и изваяните като "вълни" форми в съчетание със страхотната панорама към отсрещните хълмове правят мястото уникално не само за катерене,но и за разходка.Подхода е около 30мин по добре оформена пътека,на която има и чешма.
Повече инфо и снимки за маршрутите и за работата покрай тях ще има съвсем скоро.Ето и малко снимчици за зарибявка:))Няма коментари:

Публикуване на коментар